Περιγραφή
Saflax - Βιολογικό - Μαϊντανός με απλό φύλλο - Petroselinum crispum - 600 σπόροι - Ραφινάρισμα και γαρνίρισμα στην τουρκική και λιβανέζικη κουζίνα. Με υπόστρωμα ινών καρύδας χωρίς μικρόβια και αεροδιαπερατό για επιτυχή καλλιέργεια. Αξίζει να γνωρίζετε: Ο μαϊντανός είναι ένα διετές καλλιεργούμενο φυτό. Με ιδανικές τοπικές συνθήκες μπορεί επίσης να είναι πολυετές, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως φυτό μπαχαρικών αφού μετά την ανθοφορία του δεύτερου έτους θα αναπτύξει μόνο λίγα φύλλα που περιέχουν επίσης πάρα πολύ τοξικό apiol. Ο μαϊντανός Moss Curled είναι ένα συστατικό για τη διάσημη γερμανική πράσινη σάλτσα.. Ο μαϊντανός Moss Curled στον κήπο συγκομίζεται καλύτερα νωρίς το πρωί με την πρωινή δροσιά να φεύγει, καθώς αυτή είναι η εποχή που τα βότανα είναι πιο αρωματικά. Διαλέξτε μόνο όσο μαϊντανό χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή, καθώς τα φύλλα δεν διαρκούν πολύ. Κόψτε τα κοτσάνια κοντά στο κάτω μέρος αντί να μαζέψετε μόνο τα φύλλα. Ποτέ μην κόβετε το φύλλο καρδιάς στο παχύτερο στέλεχος, καθώς χωρίς το φύλλο καρδιάς το φυτό θα πεθάνει. Προσοχή: οι σπόροι και τα λουλούδια του φυτού δεν είναι βρώσιμα και μάλιστα θεωρούνται δηλητηριώδη. Μετά την ανθοφορία, επίσης, τα φύλλα δεν είναι καλό να τρώνε πια. Ο μαϊντανός είναι κατάλληλος για πατάτες, λαχανικά, σούπες, σάλτσες και σάλτσες. Στην τουρκική κουζίνα σχεδόν όλα τα κρύα πιάτα και το ψητό κρέας γαρνίρονται με μαϊντανό. Μαζί με τη μέντα και το σιμιγδάλι σιταριού, είναι επίσης το κύριο συστατικό για τη λιβανέζικη σαλάτα ταμπουλέ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια σούπα από μαϊντανό μαγειρεύοντας το βότανο σε ζωμό λαχανικών και πολτοποιώντας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μαϊντανό πάντα φρέσκο κομμένο και να το προσθέσετε μόνο στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος στο πιάτο, καθώς ο μαϊντανός χάνει την αρωματική του γεύση και τις υγιεινές ουσίες όταν μαγειρεύεται. Φυσικός τόπος: Μεγαλώνοντας άγρια, ο μαϊντανός προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου. Καλλιέργεια: Η καλύτερη εποχή για τον πολλαπλασιασμό ξεκινά τον Φεβρουάριο σε ένα ηλιόλουστο μέρος σε εσωτερικούς χώρους, καθώς ο σπόρος είναι ελαφρύς βλαστητής. Διασκορπίστε τους σπόρους σε υγρό υπόστρωμα καρύδας ή οργανικό φυτικό χώμα και πιέστε τους ελαφρά. Καλύψτε το δοχείο σπόρων με διαφανή μεμβράνη για να αποφύγετε το στέγνωμα του εδάφους, αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε μερικές τρύπες στο διαφανές φιλμ και να το αφαιρέσετε κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα εντελώς για περίπου 2 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε το σχηματισμό μούχλας στο κομπόστ γλάστρας. Τοποθετήστε το δοχείο σπόρων κάπου φωτεινό και ζεστό με θερμοκρασία μεταξύ 20°C και 25° Κελσίου και διατηρήστε την επιφάνεια της γης υγρή, αλλά όχι υγρή (ιδανικά χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα νερού). Ανάλογα με τη θερμοκρασία διάδοσης, τα πρώτα φυτά θα εμφανιστούν μετά από δύο έως πέντε εβδομάδες. Τα σπορόφυτα που έχουν ήδη εκτραφεί σε εσωτερικούς χώρους μπορούν να φυτευτούν στις αρχές Μαΐου. Μόλις δεν αναμένεται άλλος νυχτερινός παγετός, μπορείτε να μετακινήσετε το δενδρύλλιο με την πλήρη ρίζα του, για να αποφύγετε το άγχος για το φυτό. Τόπος: Το φυτό χρειάζεται τον ήλιο, τη ζεστασιά και ένα προστατευμένο από τον άνεμο μέρος για να παράγει το πλήρες άρωμά του. Φροντίδα: Κρατήστε το χώμα πάντα υγρό, αλλά όχι υγρό. Ποτίστε το φυτό σας μόλις στεγνώσει το ανώτερο στρώμα της γης. Γονιμοποιήστε το φυτό είτε πολύ μέτρια με λίπασμα ή οργανικό λίπασμα για βότανα, είτε μην γονιμοποιήσετε καθόλου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Σπέρνετε ξανά το επόμενο έτος. Bonsai: No Picture credits: Λόγω τεχνικών περιορισμών, οι σύνδεσμοι εμφανίζονται ως κείμενο. 25317-petroselinum-crispum-seed-package-front-german.jpg - Σχετικά : Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-petroselinum-crispum-cultivation-instruction-german.jpg - Frank Laue - © Saflax - saflax.de/copyright 15317-32-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά με: Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-33-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά με: Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-34-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά με: Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-34-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά : Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-35-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά με: Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-36-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά με: Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright 15317-37-petroselinum-crispum.jpg - Σχετικά με: Επικοινωνία © SAFLAX - - saflax.de/copyright
-
Fruugo ID:
374195345-810678153
-
EAN:
4055473253176